Dizi Film Eleştirileri, Müzik ve müzisyenler hakkında paylaşımlar, Güncel Olaylar

25 Nisan 2013 Perşembe

Envanter nedir? Sözcük Anlamı

 Envanter nedir, nasıl yapılır, envanterin türkçe anlamı nedir, envanter hakkında bilgiler, envanter defteri, envanter çeşitleri, muhabese envanter defteri

Envanter; ticari bir kuruluşun belirli tarihlerdeki alacak, borç ve varlıklarını hesaplanması ve bu işlemleri detaylı bir şekilde gösteren tablo veya çizelgedir. 
Envanter fransızca kökenli bir kelimedir. 
 
 
envanter defteri
Envanterin Tanımı: Envanter, sayım, denetleme ve düzeltme işlerini yapmak yoluyla, belirli bir zamandaki alacakların, borçların ve varlıkların sayı ve değerlerinin saptanmasıdır. Ticarethaneler envanter işlemini bazı kaidelere uyarak yapmak zorundadırlar. Şirketlerin sayım yapmadaki ilk nedeni net dönem kâr veya zararını vergi kanunları açısından belirlemektir. Kıymetlerin sayımını, muhasebeciler gerçekleştirir.
Defter tutan işletmelerin belirli bir zamanda sahip oldukları varlık ve kaynakların sayımını yaparak, ticari defterlerini bu sayım neticelerine göre denkleştirmelerine envanter işlemleri denir. Defterlere yapılan bu denkleştirme kayıtlarına envanter kayıtları denir. Envanter kayıtlarından sonra işletmenin kâr mı yoksa zarar mı ettiği rakamlar ile ortaya dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder