Dizi Film Eleştirileri, Müzik ve müzisyenler hakkında paylaşımlar, Güncel Olaylar

30 Nisan 2013 Salı

Tatar Ramazan Dizisi Atv


Tatar Ramazan Dizisi Atv
Atv'nin yeni dizisi Tatar Ramazan, Türk sinemasına damgasını vurmuşi Kadir İnanır'ın başrollerini oynadığı aynı isimli filmden uyarlamadır. 
Tatar Ramazan dizisinin başrolünde Bülent İnal oynamaktadır. 
Sosyal medyada diziye büyük ilgi gösteriliyor, dizinin çekimleri İzmir'in Birgi ilçesinde çekilmektedir. 


 Tatar Ramazan Dizisinin Konusu
Tatar Ramazan, adaleti arayan bir adamın hikâyesidir… Sıradan bir demirciyken, bir efsaneye dönüşür Ramazan… Çünkü insanoğlunun en çok ihtiyaç duyduğu şeye, adalete baş koymuştur… Adalet insan için su gibidir… Hava gibidir… Olmazsa yaşayamaz… Tatar Ramazan insanlara adaleti vaat
eder. Bunu yaparken de mertliğin, cesaretin, onurun zulme başkaldırısını temsil eder… Tatar Ramazan insanın zihninde yarattığı efsanelere ve korkulara bir isyandır. Çünkü Tatar Ramazan der ki... “Bu dünyanın hesabı ahrete kalmaz!”

Ancak her seçimin bir bedeli vardır. Babasına, atasına yapılan haksızlığın cezasını kendi elleriyle kestiği ilk gün hapse girer Ramazan… Başka bir şehre sürgün edilir... Yüreğini… Alınyazısını… Uğruna ölümlere gideceği Süreyya’sını Ovacık’ta bırakır… Tek rüyası, içinde onun ve çocuklarının olduğu bir yuva iken, soğuk demir parmaklıkların ardında bir başınadır artık… Süreyya ise güneşini kaybetmiştir… Gündüzünü, gecesini yitirmiştir… Süreyya için de dünya bir mahpus yeridir artık…

tatar ramazan filmi dizi oluyor, tatar ramazan dizisi atv, tatar ramazan dizisi oyuncuları, tatar ramazan kimdir?

3 yorum:

  1. Tatar ramazan yılın dizisi olacak tabi bu benim düşüncem. Bülent inal zaten ekrana çok yakışan bir isim. Türküler, diğer yardımcı oyuncular cuk oturmuş. Artık Cuma günlerini iple çekecez anlaşılan.

    YanıtlaSil
  2. yukarıdaki makalede birgi denilmiş fakat ilk bölümler birgide ama şu an izmir tirede çekilmekte mesela birkaç örnek ovacık hastanesi diye geçen yer normalde hükümet konağı,ruh hastalıkları hastanesi gülcüoğlu konaklarıdır.Tireden sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. bu sene yayından kalkar

    YanıtlaSil