Dizi Film Eleştirileri, Müzik ve müzisyenler hakkında paylaşımlar, Güncel Olaylar

2 Temmuz 2015 Perşembe

Doğu Türkistan Zulmü

Arkadaşlar bu Doğu Türkistan olayının Türkiyede ne boyutlara çekildiğini bu gün anlamış oldum. Bence işin aslını artık kendi fikirlerini ayet ve kendi liderlerini peygambermiş gibi savunan ve bu savundukları insanların ' hatası bile yok' imajını halka yutturmaya çalışan televizyonlardan değilde olayın içinde olan bizlerden dinleyin. Lütfen kendi fikrinizi de sorgulayın,olgun olun,gerçekçi olun.
1. Şu an hiçbir şekilde Çin Halk Cumhuriyeti sınırlarında toplu Doğu Türkistanlı katliamı yapılmıyor.Yayınlanan resimler ve videolar ya geçmiş döneme ait ya da o resimler ve videolara konu olan kişiler Doğu Türkistanlı değil.Aynaya baktığınız zaman %70 bir Doğu Türkistanlı görürsünüz.Derseniz ki 'zaten zulümler geçmişte yapılmış biz ona tepkiliyiz' o zaman olaylar şu anda yaşanıyormuş gibi yorum yapmayın.Ayrıca ekleyeyim T.C. Dışişleri Bakanlığı Ermeni soykırımı iddaalarının 100. yıl dönümünde Rusya için 'Bizi eleştiriceğine önce kendi tarihine bak.' demiştir. Haklılar,olan olmuştur değiştiremeyiz.Şimdiki zulümleri konuşmak lazım.
2. Oruç tutmak namaz kılmak yasak. Böyle bir durum halk için söz konusu değil.Kominist Parti mensupları için evet yasak. O zaman da dürüst bir ses sorar 'Türkiye Devleti ne zaman baş örtüsüyle devlet kurumlarına girişi serbest bıraktı da şimdi Çin Halk Cumhuriyetini eleştiriyor?' Ve devam eder 'Ne zaman ilk defa bir başörtülü milletvekili meclisinize girip görev yaptı?' Bununla da kalmaz der ki 'Siz ne zaman seçilerek gelmiş Kürt milletvekillerine saygı gösterdiniz? Eğer bu vekillere vatanhaini diyorsanız neden daha önce vatanhainliği ile suçlanan vekilleri aday gösterdiniz hatta meclise soktunuz?'....Zulüm her insana dil,din,ırk ayrımı olmadan zulümdür!
3.Bazı televizyonlarda Çin Halk Cumhuriyetinden zamanında kaçmayı başarmış Doğu Türkistanlılar yaşadıkları zulmü haklı olarak anlatmış ama halkımız şu anda hala böyle şeyler var zannetmiş.Geçmişte olmuş geçmişte bitmiş.Şu an o şiddette zulüm yok.
4.Evet burda devlet sert...Ama iyi okuyun 'Devlet sert,hükümet değil'...Yani sert ama herkese her şartta sert...Açıkçası şu an burda genel olarak Tibet halkına çok net bir zulüm var...Öyle bir yer ki Tibet insan oralı olur,orda doğar,orda büyür,dedesinin mezarı ordadır ama o memeleket dediği toprağa özel izinle girer...Şükür ki Doğu Türkistan için böyle bir durum söz konusu değil.Evet geçmişte olmuş.Ayrıca şu da ayrı bir nokta,Çin Halk Cumhuriyetinde azınlık olarak sadece Doğu Türkistanlılar yok...Bazı azınlıklara Türkiye gibi sahip çıkıcak başka bir devlet yok...O yüzden mazlumun yanında en mazlum kim ona da dikkat etmek lazım.
5.Genelleme yapmak doğru değil ama 'bazı' Doğu Türkistanlıların masum olmadığı da bir gerçek...Ki bu seneki olayların başlama sebebi de 'bazı' Doğu Türkistanlıların bir karakola saldırmasıdır ve bu durum bir anda Türk medaysında 'Doğu Türkistanda zulüm var' haberlerine dönmüştür.Hepsi değil bazısı...
6.Çinde yaşayan arkadaşların hemen hemen hepsi bu yazdıklarıma katılırlar...Bu vatanhaini ya da Türk düşmanı olmamızdan değil ya da Türk halkını faşist,ırkçı yada Çinli düşmanı göstermek için de değil...Sadece elimizden geldiğince bilinçlendirmek ve şu mübarek ayda insanların bilmeden araştırmadan bilinçsizce iftira atmasını önlemek.
7.İster kızın ister küfredin ister destekleyin...Ben duygusallığımı katmadan aklımla acaba hangisi doğru hangisi yanlış diye düşündüğümde aklımdan bunlar geçiyor...Siz de olgun olun ve fanatikliği artık bırakın çünkü fanatik insanı kullanırlar...Tabi ayrıca burda yıllarını geçirmiş abilerim varken benim bunları yazmam da haddime değil ama ben de Türküm ve bu durumu kabullenemiyorum...Allah herkese sapık insanlar yüzünden günaha girmeden,iftira atmadan huzurlu bir ramazan geçirmeyi nasip etsin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder