Dizi Film Eleştirileri, Müzik ve müzisyenler hakkında paylaşımlar, Güncel Olaylar

6 Mayıs 2013 Pazartesi

Ayasofya Cami Olacak mı konusuna analiz

 Facebook'ta yazılarını takip ettiğim Cengiz Candanpolat isimli kardeşim, Ayasofya neden cami olmuyor, başbakan neden cami yapmıyor sorularına cevaben güzel bir analiz yapmış. Sizlerle paylaşmak istedim.
ayasofya camii

ayasofya camii açılacak mı

  BUGÜN SOSYAL MEDYADA; GEREK FACEBOOK, GEREK TWİTTERDE BAŞBAKAN ERDOĞAN'A SİTEMKÂR BİR TEPKİ VARDI. NEDEN? BAŞBAKAN AYASOFYA'YI CAMİYE ÇEVİRMEK İSTEMİYORMUŞ. ÖNCE SULTANAHMET CAMİİ DOLSUN DEMİŞ;

İçimizdeki bazı Saadetçiler hemen ayağa kalkmış.

Sayfamızın mesaj kutusuna üyelerimizden de zaman zaman bu tür talepler geliyor. Ayasofya camii'nin açılması için imza kampanyasına destek verir misiniz diye. Bu tür şeyleri hep red ettik.

Diğer bazı sayfalar her zaman bu konunun propagandasını yaparken biz hep bunun dışında kalmayı tercih ettik.

Hatta bir keresinde milletin duygularını sömürmek için "Başbakan Ayasofya'yı açacak" diye yalan haber yapmışlardı. Biz sayfamızda bu haberin yalan olduğunu ifade etmiştik ve öyle de oldu.

"Ayasofya Fatih Sultan Mehmed'in mirası ve Peygamber övgüsü almış bir komutan" diyorlar. EyvAllah ama Fatih Sultan Mehmed'in mirası sadece sembolik bir cami ile ölçülemez. Kusura bakmayın ama siz o zaman Fatih Sultan Mehmed'i hiç anlayamamışsınız. İslam dinini de anlayamamışsınız.

Kimileri de duygusal yaklaşarak; "Ayasofya'ya bilet alarak değil, abdest alarak girmek istiyoruz" diyor. Sizi tutan mı var? Güzel ülkemizde adım başı cami... Neden illa orası? İstanbul'un tekrar feth etmiş mi sayılacaksın falan? Aklıma bir anda 1 Mayıs'taki marjinal grupların "Taksim diretmeleri" geldi.

ayasofya hakkıda bilgi
Bizim sorunumuz Ayasofya Camii veya Fatih Sultan Mehmed ile değildir. Bizim sorunumuz sembolik birşey üzerinde bu kadar durulmasıdı, din milleyetçiliği ve holiganlık yapılmasıdır.

Yani Ayasofya açılsa ne olur, açılmasa ne olur? Bu neyi değiştirir? Ülkemiz işgal altında mı? Şu an Ayasofya kilise mi? İstanbulda namaz kılınacak başka cami mi kalmadı? Varsın müze kalsın bunun kime ne zararı var? Hatta tüm dünya'ya anlatabileceğimiz gurur verici bir tarihimiz var. Sırf birilerinin egoları tatmin olacak diye hırs yapılmamalı bu kadar. Diğer camiler neyse Ayasofya'da odur.

Bazıları kafalarında Başbakan Erdoğan'a öyle bir misyon yüklemişler ki sanki bunu açmazsa dinsiz sayılacak hatta başarısız bir Başbakan sayılacak. Gören duyanda Başbakan Ayasofya cami iken kiliseye falan çevirdi sanacak…

Biz bu konu gündemde değilkende her zaman böyle düşünüyorduk ve böyle düşünmeye de devam edeceğiz. Bu ülke ne çektiyse hep sağ ve solun aşırı uçlarından çekmiştir. Demek bu ülke hala onların ellerinde olsa millete çektirmeye devam edecekler.

TC ibaresine takılanlar, dağda bayırda Atatürk silleuti arayanlar neyse Ayasofya'nın illa cami olması için diretenler benim gözümde aynıdır.

NOT: Ayasofya'nın açılmasına elbette kimse itiraz etmeyecektir ancak mesele bu değil...

1 yorum:

  1. Reis biz anliyoruz ama icimizde satilmis insanlar anlamazlar cunku kendi dusuncelerine uymiyan insanlari hep dusmanlar onlarin saltanati biiznillah yikilacak yakinda onun icin biz davamiza her zaman sadik kalacagiz elbet zafer muslumanlarin olacak insallah sona oyniyorlar Reis Allah yardimcimiz olsun

    YanıtlaSil